Підготовка фахівців з відновлення: триває навчальний курс Центру якості МС для службовців Запорізької області

Значок календар
4.23.2024

15-19 квітня тренери Центру якості місцевого самоврядування провели офлайн частину навчання для ще двох груп державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування Запорізької області в рамках навчальної програми з підготовки фахівців з відновлення, за підтримки Проекту USAID «Демократичне врядування на Сході» (DG East).

Учасники програми в офлайн форматі розглянули модулі з таких тем:

Унікальний навчальний курс організовано для створення команди фахівців з питань підготовки і супроводу реалізації програм розбудови деокупованих громад, програм відновлення міст, інфраструктура яких була зруйнована внаслідок повномасштабної війни.

Навчання проводять досвідчені тренери:

Учасники здобувають знання у плануванні відновлення своєї території, у сфері сучасного містобудування, опановують сучасні тенденції розвитку. Отримані навички допоможуть у стратегічному плануванні, розробці концепцій інтегрованого розвитку та комплексних планів просторового розвитку територій громад, що надасть можливість не лише відновити зруйноване повномасштабною війною, а і створити населені пункти кращими, ніж до війни, стійкішими, спроможнішими, економічно ефективнішими та комфортними для життя.

«Саме поєднання економічної ефективності та зручності для мешканців стане ключовим стимулом для повернення громадян до своїх домівок після перемоги. Відновлені та модернізовані населені пункти стануть свідченням нашої відданості майбутньому. Від успіху реалізації таких планів залежить можливість нашої держави повернути додому людей, які виїхали за кордон», – наголосив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації

На курсі навчаються у змішаному форматі (офлайн/онлайн) понад 130 представників  органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Цього тижня стартувало онлайн навчання. У програмі модулі з врядування за участі громадськості та залучення громадян до процесів прийняття рішень, гендерної рівності та соціальної інтеграції, просторового та міського планування, управління відновленням.

Нагадаємо, Центр якості місцевого самоврядування розпочав реалізацію тренінгової програми з питань відновлення для державних службовців та органів місцевого самоврядування Запорізького регіону у березні цього року.

Останні новини

Всі новини