Планування розвитку та управління відновленням: Чотири групи службовців Запорізької області пройшли навчання за програмою Центру якості МС

Значок календар
5.15.2024

13-15 травня відбулася завершальна офлайн частина навчання ще двох груп державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування Запорізької в рамках тренінгової програми Центру якості місцевого самоврядування з підготовки фахівців з відновлення, на замовлення Запорізької обласної військової адміністрації та за підтримки Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).

Тренери Центру провели модулі:


В рамках тем ознайомилися з відповідними кейсами та провели дискусії, зокрема щодо: підвищення ефективності просторового планування, згуртованості громад, узгодження місцевої політики зі стандартами ЄС, гендерного бюджетування, економічного розвитку міста, планування інклюзії. Ключові теми є важливими для подальшої розробки комплексних стратегій відновлення територіальних громад.

Тренінгова програма розроблена для навчання та формування команди фахівців з питань підготовки і супроводу реалізації ефективних програм відновлення міст, інфраструктура яких була зруйнована війною, програм розбудови та розвитку деокупованих громад.

Курс провели досвідчені тренери:

Отримані знання сприятимуть стратегічному плануванні, розробці концепцій інтегрованого розвитку та комплексних планів просторового розвитку територій громад.

Навчання за програмою у змішаному форматі (офлайн/онлайн) пройшли понад 130 представників  органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

У червні планується проведення регіонального форуму з відновлення громад у Запорізькій області.

Останні новини

Всі новини