Створення інституції з безбар’єрності в територіальній громаді: Програма Центру якості МС стартувала на платформі U-LEARN

Значок календар

На платформі U-LEARN стартувала програма підтримки «Створення інституції з безбар’єрності в територіальній громаді», розроблена експертами Центру якості місцевого самоврядування та ГО "Безбар’єрність". Експерти проекту - Світлана Гнатюк та Володимир Висоцький.

Проект з впровадження Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на місцевому рівні розпочався за підтримки програми U-Lead  з Європою, у співпраці з ГО «Безбар’єрність». У програмі підтримки створення інституції з безбар’єрності в територіальній громаді беруть участь 8 громад з семи областей України. Представники громад пройдуть навчальний та практичний компоненти та розроблять положення про інституцію, відповідальну за формування політики безбар’єрності відповідно до визначеної моделі, положення про аудит доступності будівель, споруд та громадських просторів, плану діяльності інституції, відповідальної за формування політики безбар’єрності.

Створення безбар’єрного середовища є критично важливим сьогодні. Забезпечення доступності громадських місць, транспорту, медичних і освітніх установ та можливості отримання послуг на рівні кожної громади сприяє рівним можливостям, соціальній згуртованості та покращенню якості життя всіх мешканців.

Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року передбачає шість напрямів:

Корисніматеріали для дослідження теми безбар'єрності:

Візуальні рішення допоможуть вам у формуванні технічних  завдань, комунікації з різними заінтересованими сторонами.

Довідник безбар'єрності [Електронний ресурс]
Альбом безбар’єрних рішень [Електронний ресурс]
Універсальний дизайн у громаді: простір, предмети, інформація та послуги [Електронний ресурс]
Безбар’єрна грамотність. Освітній серіал. [Електронний  ресурс]

Останні новини

Всі новини