Місцевий розвиток та відновлення з урахуванням гендерних аспектів

Значок календар
12.6.2023

На початку грудня 2023 року відбулася навчальна поїздка «Місцевий розвиток та відновлення з урахуванням гендерних аспектів» до Стокгольму, Швеція.

Незважаючи на умови воєнного часу, права жінок та гендерна рівність залишаються пріоритетом для України.

Протягом пʼяти днів мали можливість ознайомитись з досвідом Швеції підтримки та заохочення місцевого розвитку та відновлення з урахуванням гендерних аспектів. Отримали практичні кейси про те, як органи влади регіонального та місцевого рівня у Швеції враховують пріоритети та міркування щодо гендерної рівності у своїй політиці, плануванні, діяльності та моніторингу. Також дізнавалися як на національному та регіональному рівнях, а також муніципалітети працюють з просуванням гендерної рівності, розширенням прав і можливостей жінок на практиці. 

Особливо важливими є можливості для того, як влада може: ефективно взаємодіяти з громадянським суспільством у питаннях місцевого розвитку та відновлення з урахуванням гендерних аспектів, співпрацювати з громадянським суспільством та забезпечувати його значущу участь у політиці, плануванні та прийнятті рішень. 

Відбулися зустрічі з представниками Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA), Академії імені Фольке Бернадотта (FBA), Міністерства зайнятості та Міністерства закордонних справ, Шведської асоціація місцевих органів влади та регіонів (SKR), Шведського Агентства з питань забезпечення гендерної рівності, Муніципалітету Уппсала, Стокгольмської окружної адміністративної ради.

Висловлюємо вдячність організатору навчальної поїздки – Структурі ООН Жінки в Україні.

Довідково:

ООН Жінки в Україні зосереджує свою увагу на підтримці уряду та громадянського суспільства в просуванні гендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок.  В рамках поточної діяльності, описаної в Стратегічній записці структури ООН Жінки 2023 року, одним з ключових пріоритетів є надання підтримки для забезпечення того, щоб уряд на всіх рівнях зміцнив свій потенціал з розробки, впровадження, моніторингу та координації зобов’язань України щодо гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок у взаємозв’язку гуманітарної діяльності та розвитку, особливо в сферах правосуддя, безпеки, захисту та засобів до існування.  

Місцеві громади найкраще розуміють свої унікальні потреби, пріоритети та проблеми. Децентралізація дозволяє адаптувати політику та ініціативи для задоволення цих конкретних вимог, гарантуючи, що зусилля з відновлення будуть ефективними та відповідати потребам на місцях.

Останні новини

Всі новини